Agenda

  • Geen proeverij ›
    Vanwege de Corona maatregelen kunnen we voorlopig geen muzikale proeverijen organiseren.

    Zodra dat mogelijk is, vullen we de agenda weer!

Vrienden


In november 2006 werd de ‘Stichting Vrienden van het Borghuis’ opgericht met als doelstelling het ondersteunen van Het Borghuis.


De ‘vriendencub’ met als noemer ‘eindelijk-eens-iets-anders-dan-een-gewone-businessclub’, bestaat veelal uit ondernemers van diverse pluimage met als gemeenschappelijk kenmerk dat ze Het Borghuis een warm hart toedragen en dit ‘bijzonder restaurant’ graag op diverse manieren ondersteunen.

Dit laatste gebeurt op financiële wijze, via het lidmaatschap of donaties, maar ook met advies en praktische hulp. Of gewoon door regelmatig al dan niet met familie, vrienden of relaties Het Borghuis te bezoeken. Zodat nieuwe bezoekers zelf ervaren wat Het Borghuis zo speciaal maakt, aansluitend bij de slogan ‘Het meest bijzondere restaurant van de Achterhoek’.

Het Borghuis in Het Oude Postkantoor

Dankzij provincie en gemeente en mede door de inspanningen van de Vrienden van het Borghuis kon Het Borghuis verhuizen naar het oude postkantoor en heeft het restaurant een stabiele plek weten te verwerven in de Doetinchemse samenleving.

Bestuur
Het bestuur van de 'Stichting Vrienden van het Borghuis' bestaat (van links naar rechts) uit:
Norbert Berns (voorzitter), Margreet van Es (secretaris) en Armgard Colenbrander (penningmeester).


 

Norbert BernsMargreet van Es (secretaris) Armgard Colenbrander (penningmeester) 

Inmiddels heel gewoon in Doetinchem, maar toch blijft het Borghuis bijzonder! Bijzonder om haar sociale karakter en bijzondere daginvulling van een aantal mede-achterhoekers. Bijzonder door de passie van Erwin en Sabine voor deze doelgroep in combinatie met horeca. Ook weer heel gewoon, daar het al ruim 17 jaar in Doetinchem gevestigd is en draait. Heel gewoon, omdat de kwaliteit van het eten en drinken goed is zoals je mag verwachten in de gevestigde horeca. Heel gewoon...maar eigenlijk staan we te weinig (meer) stil bij het bijzondere karakter van deze sociale onderneming. Ik vind het bijzonder dat ik vanuit de vrienden van het Borghuis een steentje mag gaan bijdragen. En dat ga ik, heel gewoon, met veel passie, trots  én plezier doen!

Het bijzonder restaurant Borghuis voelt als een warme deken: mensen die wat extra aandacht nodig hebben voor een zinvolle dagbesteding krijgen bij Erwin en Sabine alle ruimte.

Ik voel het als een groot goed dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen.

 

 

Het spreekt mij aan dat bij Bijzonder restaurant Borghuis zo’n mooie combinatie bestaat tussen het zakelijke en het menselijke.